Mixed Use Retail Building Planned for Wandoo Street

1
Architectural rendering of 26 Wandoo Street, Fortitude Valley
Architectural rendering of 26 Wandoo Street, Fortitude Valley

An application has been submitted for a boutique three storey retail building for 26 Wandoo Street, Fortitude Valley by the Cazzolato Family which is known as ‘The Biscuit Factory’.

Designed by DC8 Studio, the intent of the proposal is to accommodate a broad suite of uses available to provide flexibility for future tenancy arrangements.

According to the development application, possible uses include an art gallery, restaurant, bar, cooking school or office & shop.

The proposal includes two separated rooftop terrace areas, with each including toilet facilities.

Architectural rendering of 26 Wandoo Street, Fortitude Valley
Architectural rendering of 26 Wandoo Street, Fortitude Valley
Architectural rendering of 26 Wandoo Street, Fortitude Valley
Architectural rendering of 26 Wandoo Street, Fortitude Valley

“The proposal will contribute to the neighbourhood amenity through the achievement of high quality architectural design. The building design adopts the use of significant variations and recesses in the building form, a mix of building materials and finishes and extensive design elements such as the arc windows.”. – DC8 Studio

Project rundown

  • Site Area: 943m²
  • GFA: 1,604m²
  • Height: 3 storeys (including rooftop terrace) /  RL 14.2m
  • Lifts: x1
  • Retail: x2 possible split tenancies
  • Communal Space: x2 outdoor rooftop terraces
  • Car Parking: x0
  • Bike Parking: x0
  • Landscape Design: Laudink

Plans

Proposed Plans (5)

 

Tell us what you think about this masterplan below in the comment box. The development application for this project, available to view on Brisbane City Council’s Developmenti online platform is A005887542.

Subscribe to BrisbaneDevelopment.com here.

Architectural design

100 %

Building amenities

100 %

Building greenery (Buildings that breathe)

100 %

Public realm / Street activation

100 %

Sustainability

100 %

By 01 reviewer(s)

  • Avatar

    Tim

    The architecture is great, and a big improvement. The only drawback is they’ve left a vehicle loading dock at the front which will detract from the active frontage and footpath, it shouldn’t be allowed when there is rear lane access. Hopefully it can be converted to another shop in future.

    November 29, 2021

    Helpful?

Leave feedback about this

Your email address will not be published.

Architectural design
Building amenities
Building greenery (Buildings that breathe)
Public realm / Street activation
Sustainability